Boeklancering

30 januari 2019 hadden we een hele mooie boek lancering in Boekhandel de Drvkkerij in Middelburg. Gastheer Jan de Vlieger opende de bijeenkomst, waarna kunst journalist Nico Out een prachtig bevlogen verhaal vertelde, waar iedereen van genoot. Uitgever Jan-Willem Gerth van Van Brug Uitgeverij overhandigde het eerste exemplaar aan auteur en kunstenaar Laurence Steenbergen. Voor de mini workshop met de aanwezige gasten gaf kunstenares Miranda Zomer haar kunstwerk in bruikleen. De sieraden van Laurence waren van internationale sieraden designer Ineke Otte.

WIN een boek

De winnaar van de actie is: MARIJKE POPMA

Hartelijk gefeliciteerd Marijke, het boek komt zo snel mogelijk naar je toe!

Door mee te doen aan deze actie ga je akkoord dat je gegevens gebruikt worden voor informatie over producten van Stichting CiK (Carrière in Kunst). De producten zijn altijd gericht op informatie of educatie over ‘exposeren’ of een ‘een inkomen verdienen’ als kunstenaar. Wil je geen emails ontvangen, behalve over de uitslag van de loting, graag even aangeven in het contact formulier: geen emails svp

Workshop

Met 25 kunstenaars hadden we een interactieve workshop over het schrijven van tekst bij je kunstwerk. We observeerder het werk ‘Dagdromen’ van Miranda Zomer.

De lichtval in het centrum van haar schilderij maakt de voostelling wat vervreemdend. De kleuren en ook de titel versterken haar werk: ook al geeft het thema van een bos veel associaties met echte bossen die de aanwezigen kennen, is het tegelijkertijd een droombeeld dat onwerkelijk aandoet.

Wil je met andere kunstenaars praten over exposeren en ondernemen? Heb je vragen of ben je benieuwd wat ervaringen van anderen zijn: meld je dan op Facebook aan bij de groep: Living with art enterpreneurship

Voobeelden van onderwerpen zijn:
Welke prijs kan ik vragen voor een opdracht? Hebben jullie ervaring met Patreon? Ik heb een bijzondere email gehad voor aankoop van een kustwerk; is dit betrouwbaar?

Op de pagina: Expositie coach worden regelmatig leuke items, wetenswaardigheden en informatie gedeeld.

Inhoud boek

In het boek lees je over de volgende onderwerpen:

– Hoe je betere beslissingen kunt nemen over jouw kunstcarrière
Mindset is de sleutel tot succes. Hoe beter jij jezelf en jouw sterktes en zwaktes kent, hoe beter je beslissingen kunt nemen. Door in kaart te brengen wat kansen en bedreigingen in je omgeving zijn, kun je vervolgens jouw persoonlijke koers uitzetten. Denk bij kansen aan het belang van samenwerken en het aanknopen van relaties, want door een goed contact met anderen ontstaan nieuwe initiatieven.

– Welke praktische zaken er toe doen als je gaat exposeren;
Heb je gedacht aan een website en heb jij al een artist statement geschreven? Zorg ook dat je heel goede foto’s hebt van je kunst, want foto’s worden op alle media geplaatst en zijn daar de eerste indruk van jouw kunst. Denk aan deugdelijk verpakken voor verzending, je prijzen en kan je werk ergens op staan of aan hangen? Heb je informatiekaartjes met gegevens over je kunstwerk?

– Een overzicht van de vele expositie mogelijkheden;
De vele expositie ruimtes worden in het boek beschreven met de voor- en nadelen. In een schema zie je in één oogopslag wat je kunt verwachten per expositie: wat het je oplevert en wat het je kost aan tijd, geld en inspanning.

– Wat exposure voor jou kan betekenen, waardoor je meer werk zult verkopen;
Exposure heeft alles te maken met zichtbaarheid. Door goed te omschrijven wat de kracht van jouw kunst is en actie te ondernemen, vind jij jouw publiek. Maak een keuze uit de vele soorten media.

– Hoe je zakelijke aspecten, zoals contracten, belasting en verzekeringen kunt organiseren;
Wist je dat kunstenaars recht hebben op een honorarium als ze meedoen aan een expositie in een galerie? En als je wilt leven van je kunst, zul je berekeningen moeten maken. Aan de hand van enkele voorbeelden wordt het uitgelegd.